aA
Azerbaidžano sostinėje Baku penktadienį vos pakilęs nukrito ir sudužo lėktuvas, nusinešdamas 23 žmonių - 18 keleivių ir 5 įgulos narių gyvybes, pranešė pareigūnai.
Lėktuvas
Lėktuvas
© Reuters/Scanpix
Nepriklausomo televizijos kanalo "Lider" korespondentas telefonu iš įvykio vietos žurnalistams pranešė matęs kaip medicinos darbuotojai traukia iš lėktuvo nuolaužų žuvusiųjų kūnus. Katastrofa įvyko Nardarane, Baku priemiestyje.

"Lėktuvo katastrofos liudininkai sakė, kad prieš nukrisdamas lėktuvas lėtai suko ratus, tarytum įgula stengtųsi nutolinti jį nuo gyvenamųjų rajonų", - sakė Mechamas Mechtijevas.

Lėktuvas "An-140-100" skrido į Aktau miestą Kazachijoje ir dingo iš radarų ekranų vos pakilęs.

"Lėktuvas sudužo, 23 juo skridę žmonės žuvo, - telefonu žurnalistams sakė Kadykovo pavarde prisistatęs vietos policijos skyriaus muitinės pareigūnas. - Katastrofos priežastis nežinoma".

Lėktuvas "An-140-100" yra sąlyginai naujas artimojo susisiekimo keleivinis lėktuvas, sukurtas 10-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Šį lėktuvą bendromis pastangomis sukūrė Ukraina ir Rusija, jame sumontuoti du propeleriniai varikliai, jis gali pervežti 52 keleivius.

Pareigūnai sako, kad kol ras juodąją dėžę, negalės nustatyti katastrofos priežasčių, bet įtaria, kad tai gedimas, o ne teroro išpuolis. Nuolaužos išsibarsčiusios pusantro kilometro spinduliu - tad lėktuvas galėjo sprogti ore.

Tyrėjams už maždaug 40 kilometrų į šiaurę nuo Baku darbą sunkina ir tai, kad dalis nuolaužų atsidūrė jūroje, dalis ant gyvenamųjų namų.

Lėktuvas turėjo skristi per Kaspijos jūrą iš Baku į Kazachstano naftos sostinę Aktau, bet po penkių minučių dingo iš radarų ekranų. Tarp 18 keleivių buvo šešių šalių piliečių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.