aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas palankiau vertina praėjusius metus nei prezidentas, pavadinęs juos "skandalų - skandaliukų" metais. Prezidentas Valdas Adamkus, apžvelgdamas 2005-uosius, ketvirtadienį pareiškė, kad norėtų juos išbraukti iš savo gyvenimo.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© LRS
Tuo tarpu parlamento vadovas apibūdino juos palankiau, pastebėdamas, kad dažna šalis neapsieina be skandalų.

Interviu Lietuvos radijui penktadienį jis taip pat minėjo valstybės ekonomikos bei socialinės sistemos pasiekimus, kurie, anot jo, "džiugina".

"Šie metai, ypač biudžetas, kurį patvirtino Seimas, rodo, kad valstybė jau gali planuoti didelius darbus, kelti aukštus tikslus", - sakė Seimo pirmininkas.

A.Paulauskas pritarė prezidento pozicijai akcentuoti politinės moralės ir politinės kultūros vertybes.

"Aišku, reikia kelti moralumo, dorovės, padorumo kartelę, reikia apie tai priminti. Bet aš nedrįsčiau visiškai niūriai žiūrėti į mūsų nuveiktus darbus, pragyventą laikotarpį. Žmogus neturėtų neigti tai, kas pragyventa. Mes turime galvoti taip: ko reikėtų pasimokyti, kad nekartotum tų klaidų, ką reikėtų padaryti geriau, kad kiti metai būtų šviesesni", - dėstė jis.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje V.Adamkus sakė, kad "jei reikėtų apibendrinti šiuos metus, turbūt išgyvenome skandalų skandaliukų metus, buvome pasinėrę į tai daugiau, negu į bet kokių kitų reikalų svarstymą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.