aA
Premjeras Algirdas Brazauskas norėtų į nacionalinio transliuotojo eterį sugrąžinti Vyriausybei skirtą laidą. Ketvirtadienį Vyriausybės valandos Seime metu socialdemokratas Bronius Bradauskas premjero paklausė, ar nereikėtų įpareigoti nacionalinį transliuotoją rengti laidą apie ministrų kabineto darbą.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Prisiminęs, jog prieš kelerius metus LRT transliavo Vyriausybei skirtą laidą, B.Bradauskas Vyriausybei siūlė inicijuoti "šios tvarkos grąžinimą", mat, jo duomenimis, "dabar nacionalinis transliuotojas netgi neįsileidžia Vyriausybės pareikšti kokią nors nuomonę ir tai yra didelė netvarka".

Premjeras A.Brazauskas iniciatyvą į eterį sugrąžinti "Vyriausybės valandėlę" sutiko su džiaugsmu.

"Be abejo, aš visiškai su jumis sutinku. Mes labai karštai prisidėtume, jeigu Seimas priimtų tokį nutarimą, nes žmonės iš tikrųjų neturi tikros informacijos apie tai, kas vyksta valstybėje. Visą laiką girdimas tik negatyvas, negatyvas, negatyvas. Nė vieno kokio nors sprendimo, kad būtų objektyviai pateikta visuomenei", - sakė A.Brazauskas.

Premjeras piktinosi, jog baigiantis metams nacionaliniame eteryje neatsirado laiko specialiai laidai Vyriausybės veiklai nušviesti.

"Kuriozinis atvejis, kai Vyriausybė savo metinių veiklos proga labai mandagiai kreipėsi į nacionalinio transliuotojo vadovybę ir buvo atsakyta, kad visas laikas užimtas ir Vyriausybei neskiria nė vieno cento. Kai mes kreipėmės į kitus, tai už 10 minučių buvo paprašyta 300 tūkstančių iš mūsų", - skundėsi premjeras.

Tuo tarpu LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis BNS sakė ministrų kabineto į eterį neišleidęs gelbėdamas Vyriausybės įvaizdį.

Pasak K.Petrauskio, ministrų kabinetui įgyvendinus sumanymą "išeiti į eterį", būtų buvusi padaryta "antireklama Vyriausybei".

"Buvo toks kreipimasis, aš paklausiau, kaip jie tą laidą įsivaizduoja. Pasakė - ateis visi ministrai, kiekvienas pakalbės po penkias minutes. Pasirinkus tokią laidos formą, tai būtų buvusi didžiulė antireklama Vyriausybei. Taip niekas nesielgia, Vyriausybės įvaizdis būtų nukentėjęs. Gaila, kad premjeras neturi patarėjų, kurie turėtų tai pasakyti", - kalbėjo K.Petrauskis.

LRT prieš kelerius metus transliavo laidą "Kas geresnio, premjere?".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.