aA
Sekmadienį Irake išlaisvinta prieš tris savaites šioje smurto krečiamoje šalyje įkaite pagrobta 43 metų vokietė nežinoma kryptimi išvyko iš šalies, nes ji nori skirti daugiau laiko savo dukrai, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija Berlyne.
Daugiau kaip dešimtmetį Irake archeologiniais kasinėjimais užsiimanti Susanne Osthoff pradingo lapkričio 25 dieną šiaurės vakarinėje Irako dalyje, netoli Ninevijos miesto.

Laisvai arabiškai kalbanti archeologė išpažįsta islamą ir turi 11-os metų dukterį. Pagrobėjai grasino nužudyti S.Osthoff ir jos vairuotoją, jeigu Berlynas nesiliaus bendradarbiavęs su JAV remiama Irako vyriausybe.

"Ji išvyko iš Irako norėdama išvengti perdėto visuomenės dėmesio ir pabūti su dukterimi", - sakė ministerijos atstovė spaudai. Kur išvyko S.Osthoff, nežinoma, tačiau Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad į tėvynę ji grįžti neketina.

Niekas iš moters giminių Bavarijoje dar su ja nekalbėjo.

Vokietijos vyriausybė paneigė, kad S.Osthoff paleidimas yra kaip nors susijęs su praėjusios savaitės įvykiu, kai Vokietija slapta išlaisvino "Hizbollah" kovotoją, už JAV karinio laivyno naro nužudymą nuteistą iki gyvos galvos, ir grąžino jį į Libaną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.