aA
Jeigu mokykla neorganizuos neformaliojo ugdymo – sportinės, pažintinės, kultūrinės veiklos – mokinys pats galės susirasti norimą dailės, muzikos ir kt. mokyklą, valstybės lėšos į tą mokykla keliaus kartu su juo.
mokykla, mokytis, moksleiviai, paaugliai, studijos
© Corbis
Apie tai trečiadienį po Vyriausybės posėdžio pranešė švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

„Vaikas gali pats susirasti arba tėvai jam padeda susirasti bet kurią dailės ar muzikos mokyklą, ir neformaliajam ugdymui skirtos lėšos kartu su juo keliaus iš mokyklos į tą ugdymo instituciją. Jis (mokinys – DELFI) gali į baseiną ir sporto klubą, nes jam iš tikrųjų tos lėšos skirtos, jis gali ir pats pasirinkti“, - teigė R.Motuzas.

Pasak jo, ministerija nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos ketina parengti atskirą moksleivio krepšelį neformaliam mokymo ugdymui.

Posėdyje Vyriausybei pritarus, nuo 2006 metų sausio 1 dienos beveik 150 litų didėja bazinis mokinio krepšelis metams vienam mokiniui. Nuo šių metų rugsėjo 1 dienos moksleivio krepšelis lygus 1802 Lt, kitais metais jis bus 1942 Lt.

Pasak R.Motuzo, daugiausia krepšelio lėšų bus skiriama mokytojų ir kitų pedagoginių darbuotojų atlyginimams didinti – nuo sausio pirmos dienos visiems mokytojams atlyginimas vidutiniškai padidės 4,3 proc., tiek pat ir mokyklų vadovams.

2006 metų mokinio krepšelyje 50 proc. didinamos lėšos pedagoginėms psichologinėms tarnyboms, atlyginimas socialiniams pedagogams ir psichologams. Pastariesiems atlyginimas augs 29,30 proc. Iš mokinio krepšelio lėšų bus pradėta finansuoti mokinių pažintinė veikla, tam numatyta skirti 2,5 mln. litų. Vadovėliams ir mokymo priemonėms lėšos didinamos 15 proc.

Bendroji dotacija atlyginimams kelti lyginant su 2005 metams* *iš viso didėja 81,05 mln. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.