aA
Baltarusija keičia užsieniečių buvimo savo teritorijoje taisykles. Kaip pranešė Baltarusijos generalinis konsulatas, 2006 metų vasario 4 dieną įsigalios naujos redakcijos įstatymas "Dėl užsienio piliečių ir asmenų be pilietybės teisinės padėties Baltarusijos Respublikoje".
Įstatymas įveda tris užsienio piliečių ir asmenų be pilietybės buvimo Baltarusijos teritorijoje režimus: laikinąjį buvimą, laikinąjį ir nuolatinį gyvenimą.

Laikinojo buvimo terminas priklauso nuo vizos galiojimo laiko ir negali būti ilgesnis nei 90 dienų per metus, skaičiuojant nuo įvažiavimo į šalį dienos, praneša laikraštis "Vesti Dnia".

Tiek pat gali būti Baltarusijoje užsieniečiai, kuriems įvažiuoti į šalį vizos nereikia. Užsienio piliečio ar asmens be pilietybės buvimo laikas gali būti pratęstas arba sutrumpintas, jeigu pasikeis pagrindas, kuriuo remiantis buvo leista įvažiuoti, arba jo nebeliks.

Įstatymas reikalauja, kad įvažiuojantys į Baltarusiją užsienio piliečiai ir asmenys be pilietybės būtinai užpildytų migracijos korteles.

Išvažiuojat iš Baltarusijos migracijos kortelė turi būti grąžinta pasienio kariuomenės pareigūnui.

Užsienio piliečiai ir asmenys be pilietybės, kaip ir anksčiau, turi atvykę į Baltarusijos teritoriją užsiregistruoti registravimo institucijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.