aA
Dvimotoriam hidroplanui, kuris pirmadienį nukrito į jūrą prie Floridos krantų, prieš avariją nulūžo sparnas, antradienį pranešė transporto saugumo vadovas.
Lėktuvui nukritus į įlanką prie Majami Bičo, žuvo mažiausiai 19 juo skridusių žmonių, tarp jų - Bacardi klano palikuonis.

JAV nacionalinės transporto ir saugumo tarybos pirmininko pareigas einantis Markas Rosenkeris per spaudos konferenciją sakė, kad "Grumman G-73T Turbine Mallard" subyrėjimo faktą patvirtina vaizdo medžiaga, kurioje lėktuvas užfiksuotas prieš pat nukritimą į vandenį.

"Tai, ką mačiau, yra sparno atsiskyrimas nuo lėktuvo. Dėl to lėktuvas patyrė avariją. Kodėl (taip įvyko), negaliu pasakyti", - nurodė jis. Pasak jo, lėktuvo sparnas kartu su vienu varikliu galbūt galėjo nulūžti dėl korozijos, dėl nuovargio, dėl lėktuvo apkrovos, netinkamo jo eksploatavimo ar panašiai.

Majamio televizijos "UPN 33" reportaže sakoma, kad anksčiau nematyta mėgėjiška vaizdo medžiaga suteikė tyrėjams vertingos informacijos apie paskutines lėktuvo skrydžio minutes ir galimas avarijas priežastis.

M.Rosenkeris sakė, kad lėktuvas 9-ojo dešimtmečio viduryje buvo įrengtas retro stiliumi ir turėjo naujus variklius.

JAV pakrantės apsaugos kapitonas Jamesas Maesas pranešė, kad kol kas niekaip nepavyksta surasti paskutinio iš 20 lėktuvu skridusių žmonių. Manoma, kad lėktuve buvo dviejų žmonių įgula ir 18 keleivių, tarp jų - trys vaikai.

Hamiltone Bermudų salose didžiausia pasaulyje privati alkoholinių gėrimų kompanija "Bacardi Ltd." antradienį pranešė, kad per minimą avariją žuvo jos įkūrėjo proprovaikaitis ir jo žmona.

Sergio Danguillecourt'ui, kuris nuo 1992 metų buvo kompanijos direktorių tarybos narys, buvo 42 metai, sakoma kompanijos pranešime. Lėktuvu į Bahamų Biminio salą, esančią už 80 km nuo Floridos, skrido Majamyje Kalėdų dovanas pirkę salų gyventojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.