aA
Ginkluoti palestiniečiai paleido du užsienio mokytojus, kuriuos buvo pagrobę Gazos Ruože trečiadienio rytą, reikalaudami išlaisvinti kalinčius kovotojus, pranešė vienas palestiniečių įstatymų leidėjas.
Važiuojančius į tarnybą privačioje Amerikiečių mokykloje mokytojus ginkluoti vyrai apie pusę septintos ryto tiesiog jėga ištraukė iš automobilio. Po aštuonių valandų įkaitai buvo paleisti, įsikišus Palestinos išvadavimo liaudies fronto (PILF) parlamentarui. Būtent šios organizacijos kovotojai ir buvo pagrobę mokytojus.

Mokyklos direktoriaus olando Hendriko Taatgatgeno ir jo pavaduotojo australo Briano Ambrosio (Brajeno Ambrozijo) pagrobimas yra ženklas, kad Gazos Ruože po Izraelio pasitraukimo ir prieš sausio mėnesį numatytus parlamento rinkimus didėja netvarka, kurios palestiniečių prezidentui Mahmoudui Abbasui nepavyksta pažaboti.

"Abu įkaitai dabar jau yra su manimi, mano automobilyje. Jie paleisti", - sakė Kamalis al Shrafi (Kamalis Šrafis) telefonu.

Atsakomybę už pagrobimą prisiėmęs PILF siekė daryti spaudimą Palestiniečių savivaldai, kad ši paleistų Vakarų Kranto Jericho mieste už Izraelio ministro nužudymą 2001 metais kalinčius kovotojų lyderius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.