aA
Artimiausi rinkimai į savivaldybių tarybas Seimo sprendimu vyks 2007 metų vasarį. Seimas antradienį priėmė Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisą, kuria susiaurintos rinkimų į savivaldybių tarybas datos pasirinkimo galimybės.
Rinkimai Lietuvoje - karikatūra
Rinkimai Lietuvoje - karikatūra
© DELFI
Pagal pataisas, savivaldos rinkimai turės būti rengiami ne anksčiau kaip prieš 2 mėnesius ir ne vėliau kaip prieš mėnesį iki esamų tarybų kadencijos pabaigos, tad artimiausi vyks vieną iš 2007-ųjų vasario sekmadienių.

Tikslią rinkimų datą dar turės nustatyti Seimas.

Iki šiol įstatymas numatė, jog savivaldybių tarybų rinkimai rengiami ne anksčiau kaip 4 mėnesius iki tarybų kadencijos pabaigos, tad artimiausi rinkimai būtų galėję vykti tarp 2006 metų gruodžio 3 dienos ir 2007 metų vasario 25 dienos.

Seime anksčiau diskutuojant dėl savivaldos rinkimų datos, buvo išsiskyrusios dvi nuomonės - vieni politikai ragino rinkimus rengti 2006 metų gruodį, prieš euro įvedimą, kiti siūlė savivaldos rinkimus rengti jau įsivedus bendrą Europos Sąjungos valiutą. Lietuva eurą planuoja įsivesti nuo 2007 metų sausio 1 dienos.

Seimui antradienį pakeitus Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, šios diskusijos baigtos - savivaldos rinkimai vyks po planuojamo euro įvedimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.