aA
Vokietija slapta išlaisvino "Hizbollah" kovotoją, už JAV karinio laivyno naro nužudymą nuteistą iki gyvos galvos, ir grąžino jį į Libaną, nors Jungtinės Valstijos yra pateikusios prašymą jį išduoti, antradienį pranešė šaltiniai Libano politiniuose sluoksniuose.
Jų teigimu, Mohammadas Ali Hammadi į Beirutą grąžintas praėjusią savaitę. Iki gyvos galvos jis buvo nuteistas už JAV karinių pajėgų naro Roberto Deano Stethemo nužudymą per 1985 metais įvykdytą į Beirutą skridusio oro linijų TWA lėktuvo užgrobimą.

Diplomatiniai šaltiniai Vokietijoje patvirtino, kad M.A.Hammadi buvo paleistas.

M.A.Hammadi buvo sugautas 1987 metais. Visi mėginimai jį iškeisti į 9-ąjį ir 10-ąjį dešimtmetį Libane laikytus vokiečių įkaitus buvo nesėkmingi. Tuo metu M.A.Hammadi brolis Abdul-Hadi (Abdul Hadis) buvo aukšto rango "Hizbollah" saugumo pareigūnas.

Naujienos apie jo paleidimą gali supykdyti Vašingtoną, nes jis kovotojui yra pateikęs kaltinimus dėl naro nužudymo bei paprašęs jį perduoti Jungtinėms Valstijoms, jei Berlynas kada nors nutartų jį paleisti.

M.A.Hammadi buvo išlaisvintas kaip tik kelios dienos prieš tai, kai Irake buvo paleista įkaite laikyta vokiečių archeologė Susanne Osthoff. Ji buvo pagrobta lapkričio 25 dieną. Vokietija sekmadienį paskelbė, jog moteris jau yra saugioje vietoje. Iki šiol S.Osthoff nėra paskelbusi jokio viešo pareiškimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.