aA
Palestinos saugumo pareigūnai pranešė, kad ginkluoti vyrai antradienį buvo trumpam užėmę Betliejaus municipaliteto rūmus Vakarų Krante. Mažiausiai penkiolika „Al Aksos kankinių brigados“, siejamos su valdančia „Fatah“ partija, narių nurodė municipaliteto darbuotojams palikti pastatą ir užtrenkė duris.
Taip pat buvo užimta ir pagrindinė Betliejaus aikštė, netoli kurios, kaip teigiama, ir gimė Jėzus.

„Reuters“ naujienų agentūra pranešė, jog liudininkų tvirtinimu vyrai reikalavo Palestinos valdžios sumokėti jiems atlyginimus.

Kaukėti kovotojai, kurie paleido kelis šūvius į orą, pasiskirstė po visą pastatą, o keli jų užlipo ant stogo, prie žėrinčios, šventėms užkeltos žvaigždės.

Liudininkai sakė, kad kovotojai nori algų ir darbo maždaug 320-čiai "Brigadų" narių. Betliejaus merui pažadėjus išnagrinėti jų prašymus, jie maždaug po valandos pasitraukė iš pastato.

Šis incidentas, įvykęs penkioms dienoms likus iki Kalėdų, yra dar vienas požymis, rodantis, kad neramumai palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso partijoje "Fatah" prieš sausio mėnesį įvyksiančius parlamento rinkimus didėja.

Antradienio incidentas priminė penkias savaites trukusią dramą, kai 2002 metais Izraelio armija buvo apsupusi kovotojų užimtą Viešpaties gimimo baziliką.

Tuo tarpu Chan Jūniso mieste Gazos Ruožo pietuose maždaug 100 kovotojų užėmė "Fatah" vietos skyrius ir reikalavo darbo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.