aA
Baigdamas rudens sesiją Seimas dirbs maksimaliu pajėgumu - šią savaitę, išskyrus pirmadienį, parlamentas planuoja kiekvieną dieną rinktis į plenarinius posėdžius.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
"Sesija turėtų baigtis gruodžio 23 dieną, kaip numato Konstitucija, bet posėdžiausime ne dvi, o tris, gal net ir keturias diena", - spaudos konferencijoje pirmadienį parlamento savaitės darbotvarkę pristatė už ją atsakingas Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas.

Šią savaitę Seimas be tradicinių antradienio ir ketvirtadienio posėdžių parlamento posėdžių rinksis ir penktadienį - paskutinę rudens sesijos dieną.

Jei nespės išnagrinėti visų antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkės klausimo, jie bus nagrinėjami trečiadienį popiet.

"Jei antradienį Seimas darbotvarkės neįveiks, tuomet porą valandų, kaip mano Seimo valdyba, būtų tikslinga paposėdžiauti ir trečiadienį po komitetų ir frakcijų posėdžių", - sakė Č.Juršėnas.

Šią žiemą parlamentarams atostogauti neteks - tik pasibaigus eilinei rudens sesijai, neužilgo Seimas susirinks į neeilinę sesiją.

Iki kovo 10-osios, eilinės pavasario sesijos pradžios, planuojama sušaukti dvi neeilines Seimo sesijas.

Neeilinės sesijos šaukiamos siekiant laiku priimti dvi Konstitucijos pataisas - viena jų reikalinga euro įvedimui, kita pakeistų savivaldos modelį, įteisinant tiesioginius merų rinkimus.

Norint priimti Konstitucijos pataisas, būtina, jog Seimas joms pritartų du kartus iš eilės ne mažiau kaip 94 balsais. Iš viso Seime yra 141 vieta. Tarp balsavimų turi būti ne mažesnė kaip trijų mėnesių pertrauka.

Šiuo metu su euro įvedimu susijusiai Konstitucijos pataisai po svarstymo yra pritaręs Teisės ir teisėtvarkos komiteto, savivaldos reformai reikalinga pataisa svarstymo komitete dar laukia - jai praėjusią savaitę Seime pritarta po pateikimo.

Lietuva eurą įsivesti planuoja nuo 2007 sausio 1 dienos, neužilgo turėtų vykti ir savivaldos rinkimai, kuriuose merus tikimasi rinkti tiesiogiai.

Kaip spaudos konferencijoje sakė Č.Juršėnas, planuojama, kad savivaldybų rinkimai yks 2007 metų vasarį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.