aA
Prezidentas Valdas Adamkus paragino Lietuvos piliečius ir ypač jaunąją kartą aktyviai dalyvauti šį sekmadienį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
"Neužmirškime, kad Lietuva stipri tik žaisdama komandinį žaidimą. Tikiuosi, kad jūs, Lietuvos pilietės ir piliečiai, šį sekmadienį subursite pajėgią Seimo komandą, su kuria man pavyks sudaryti stiprią Lietuvos Vyriausybę", sakė V. Adamkus antradienį Prezidentūroje prieš televizijos kameras.

Įrašytą jo kreipimąsi į visuomenę vakare ketina transliuoti Lietuvos televizijos.

Prezidentas pažymėjo, kad bendrus darbus ir uždavinius, kuriuos kels būsimam ministrų kabinetui, jis aptars iškart po rinkimų.

Anksčiau buvo planuota, kad šį antradienį V. Adamkus per televiziją išdėstys savo požiūrį į valstybės raidą bei naujosios Vyriausybės uždavinius. Tačiau vėliau šis prezidento pasisakymas buvo nukeltas po rinkimų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks šį sekmadienį.

Savo kalboje V. Adamkus taip pat pasveikino šalies sportininkus su olimpinėmis pergalėmis. "Kovojome išties gražiai ir garbingai. Ačiū sportininkams už gražius laimėjimus ir, svarbiausia, už Lietuvos vardo garsinimą", kalbėjo V. Adamkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.