aA
Sidnėjaus olimpiada buvo išbandymas ne tik viso pasaulio atletams, bet ir informacinėms technologijoms. Korporacijos IBM duomenimis, olimpiadoje buvo sukurta iki šiol pati sudėtingiausia kompiuterių sistema.
Olimpiados dalyviams bei aptarnaujančiam personalui buvo skirta daugiau kaip 7300 kompiuterių, sujungtų į tinklą, juos aptarnavo apie 4000 savanorių IT specialistų. Vien Olimpiniame stadione dirbo 200 profesionalių kompiuterininkų.

Nuo rugsėjo 13 iki spalio 1 dienos tinklalapis Olympics.com buvo atverstas 230 mln. kartų. Iš viso buvo į tinklalapį aptarnaujančias stotis kreiptasi 11,3 mlrd. kartų. Didžiausia apkrova buvo rugsėjo 27 d., trečiadienį, kai Japonijos ir Korėjos rinktinės kovojo dėl beisbolo bronzos medalio, o JAV su Rusija - dėl teniso aukso. Tuo metu per minutę buvo užregistruota 1,2 mln. kreipimųsi (hits).

Ne mažiau dėmesio sulaukė ir "IBM Fanmail" tinklalapis, iš kurio buvo galima siųsti laiškus mylimiausiems sportininkams. Nenuostabu, jog šiuo puslapiu aktyviausiai naudojosi Australijos gyventojai. Daugiausiai laiškų gavo Australijos plaukikas Ianas Thorpe, antrasis pagal populiarumą buvo Italijos taekwondo meistras Claudio Nolano. Trečią ir ketvirtą vietas dalinosi taip pat Australijos sportininkai. Sportininkams buvo išsiųsti 371654 elektroniniai laiškai.

Patys atletai olimpiados metu skukūrė 4237 savo tinklalapius. Čia aktyviausi buvo Kubos, Rusijos ir Ukrainos olimpiečiai.

Olimpiadai aptarnauti buvo parašyta 13 mln. eilučių programų kodo. IBM naudojo ir "serijines" programas - "Lotus Notes", "Lotus Domino", "Tivoli", "DB2" bei "VisualAge Team Collection".

Daugiausiai olimpiados tinklalapius vartė JAV gyventojai (38 proc.), antri buvo australai (17 proc.), o treti - kanadiečiai (7 proc.). Daugiau negu pusė tinklalapio lankytojų domėjosi rungtynių rezultatais, o varžybų tvarkaraščiai domino tik 18 proc. internautų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.