aA
Tokią frakcijos poziciją žurnalistams išsakė opozicinio susivienijimo pirmininkas Janis Jurkanas.

Jo nuomone, ši programa yra "didelė provokacija šalies atžvilgiu" ir siūlo "neteisingą (integracijos į ES) kelią".

Programa taip pat neprisidės prie Latvijos visuomenės integracijos ir gali sukelti nereikalingas aistras. Tai veidmainiška politika, ir šią programą siūlantys žmonės žino, ką daro, ir daro tai tikslingai, pažymėjo J. Jurkanas.

Trečiadienį paskelbtame frakcijos "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje" pareiškime reiškiamas susirūpinimas dėl skyriaus, kuris numato likviduoti visas valstybės finansuojamas tautinių mažumų švietimo programas. Deputatai mano, kad tai prieštarauja Latvijos visuomenės integracijos koncepcijai ir švietimo įstatymui, taip pat Latvijos pozicijai santykiuose su ES.

"Tokie veiksmai gali smarkiai pažeisti Latvijos visuomenės stabilumą", - sakoma pareiškime. Panašių straipsnių įtraukimas į integracijos programą aiškiai rodo radikalų nacionalistinių jėgų Latvijos politikoje įtaką, teigia frakcija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.