aA
Likus mažiau negu savaitei iki Seimo rinkimų, konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis atsiprašė tautos už buvusių konservatorių premjerų ir ministrų klaidas bei paprašė rinkėjų nekaupti širdyje neapykantos. "Praėjome nelengvą darbų, sėkmių ir klaidų kelią. Tikrai nemanau, kad buvau neklaidingas. Turiu prisiimti nemažą kaltę už kai kurių buvusių ministrų ir premjerų klaidas ir netinkamus poelgius", sakė V. Landsbergis kalboje, kuri transliuota pirmadienio vakarą per kelis televizijos kanalus.

V.Landsbergis prašo atleidimo. “Veido” komentarai

Nuo 1996 metų kelios buvusios konservatorių Gedimino Vagnoriaus ir Rolando Pakso vyriausybės dėl savo politinių ir ekonominių sprendimų buvo lydimos garsių kontraversijų.

Prieštaravimai ir skandalai taip pat lydėjo kai kuriuos buvusiuosius konservatorius ministrus ir partijos vadovybės atstovus.

"Galėjau griežčiau nesutikti su tuo, kas man atrodė negera. Už buvusios vykdomosios valdžios negeroves atsiprašau visų, nes atsakau už partijos iškeltų pareigūnų veiklą", sakė V. Landsbergis.

"O turiu dar atsiprašyti ir daugiau už ką. Esu žiūrėjęs į kitus iš aukšto, kadangi kurį laiką buvau vadovas ir žinojau, ką reikia daryti", sakė V. Landsbergis.

Politinių oponentų ir žiniasklaidos V. Landsbergis ir konservatorių partija dažnai buvo kritikuojama dėl arogancijos.

Anot Seimo pirmininko, "išeidavo ir gerai, bet neturėjau dėl to įsileisti nė truputėlio puikybės, kad štai buvau teisus, ir todėl mes laimėjome".

Konservatorių vadovas, atgailaudamas prieš Lietuvą, sakė stengiąsis dėl nieko nepykti, net kai jo darbą griauna.

"O kai kada ir pavargstu nuo netiesos, ir supykstu, atrėžiu, o paskui jaučiuosi dėl to kaltas", ramiu ir nuolankiu tonu sakė V. Landsbergis.

"Norėčiau, kad man atleistumėt už charakterio ydas. Gal mes visi pajėgtumėm vieni kitiems atleisti, kad nerasdavom savo širdyse supratimo ir noro padėti", sakė konservatorių lyderis.

Anot V. Landsbergio, "kur pyktis, ten jau mažiau supratimo, tik aptemimas".

Drauge V. Landsbergis paragino rinkėjus nebalsuoti iš pykčio ar suviliotiems populizmo.

"Negalima balsuoti už penkis litus, ir nė vienas neturėtų balsuoti iš pykčio. Kviečiu, kad niekas nebalsuotų iš pykčio, nes tame kampe glūdi nelaimė. Atleiskit ir nepykit", užbaigė kalbą V. Landsbergis.

Stebėtojų nuomonę, pastarasis raginimas gali būti nukreiptas į populiarios Naujosios sąjungos rinkėjus. Politologai ir sociologai teigia, kad Naujosios sąjungos elektoratas - žmonės, kurie nusivylė ir buvo apgauti tiek per kairiųjų, tiek dešiniųjų valdymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.