aA
Juozas Olekas Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabo vadovas

Mes kategoriškai norime paneigti bet kokias kalbas apie mūsų įsipareigojimus “Lukoil” ar kitiems rėmėjams - esą tik dėl to, kad jie mus parėmė dabar mes inicijuojame sutarčių peržiūrą, kad valstybė turėtų didesnes galias valdant Mažeikių naftą ar kitus strateginius ūkio objektus.

Ir “Vaizga”, kurios viena akcininkių yra Rusijos įmonės “Lukoil Baltija” vadovo Ivano Paleičiko žmona, ir kitos įmonės mus parėmė tik dėl to, kad jiems priimtinos mūsų programinės nuostatos, o ne dėl to, kad mes kažką jiems įsipareigojome ar pažadėjome.

Tai visiškai nepagrįstos kalbos. Kaip kad ir kalbos, kurios neturi jokio pagrindo, esą kažkas matė, kad tuo metu, kai “Williams” dar tik derėjosi su Lietuvos vyriausybe dėl Mažeikių naftos pirkimo, “Lukoil Baltija” vadovas suko ratus aplink mūsų frakcijos duris.

I.Paleičikas pas mus atėjo paskiausiai - kai jau buvo apsilankęs ir Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) ir Lietuvos krikščionių demokratų ir kitose Seimo frakcijose.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Rinkimų laužą pakurstė nafta

Tai komentuoja:

Jonas Šimėnas Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys

Sigitas Kaktys Konservatorių eksministras, pasirašęs Mažeikių naftos kompanijos pardavimo sutartis

Veidas