aA
Partijoms pateikus dalį finansinių ataskaitų apie rinkimų kampanijos metu gautas ir išleistas dalį lėšų, paaiškėjo, kad pagrindinė Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos rėmėja yra su Rusijos kompanijos “Lukoil” dukterinės įmonės "LUKoil-Baltija" vadovo Ivano Paleičiko žmona susijusi bendrovė “Vaizga”. Didmenine prekyba naftos produktais besiverčianti bendrovė "Vaizga" 100 tūkst. litų parėmė Lietuvos demokratinę darbo partiją ir 150 tūkst. litų - Lietuvos socialdemokratų partiją.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Rusijos kompanija “Lukoil” kiek anksčiau turėjo ketinimų įsigyti “Mažeikių naftą”. Valdančioji konservatorių ir krikščionių demokratų dauguma 33 proc. akcijų paketo pardavė amerikiečių koncernui “Williams International”. “Mažeikių naftos” pardavimas virto skandalu. Sutarčiai su amerikiečių kompanija ypač priešinosi opozicinės LDDP ir Socialdemokratų partijos, teigdamos, kad yra ignoruojami Rusijos bendrovių interesai dalyvauti naftos versle Lietuvoje.

Pastaruoju metu Rusijos kompanija “Lukoil” derasi dėl ilgalaikės naftos tiekimo sutarties su JAV bendrove "Williams International". DELFI apklausė politikus, kaip jie vertina faktą, kad su “Lukoil” susijusi įmonė finansuoja A.Brazausko socialdemokratinę koaliciją.

Tai komentuoja:

Juozas Olekas

Jonas Šimėnas

Sigitas Kaktys

Veidas