aA
Klaipėdos miesto tarybos Lietuvos rusų sąjungos frakcija apkaltino merą E.Gentvilą spaudimu bendrovės "Klaipėdos vanduo" direktoriui Jurgiui Nausėdai Lietuvos rusų sąjungos Klaipėdos frakcijos pirmininkė S.Baracevičienė vakar uostamiesčio žiniasklaidos atstovus spaudos konferencijoje informavo apie frakcijos kreipimąsi į prie savivaldybės veikiančios Etikos komisiją.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
© "Lietuvos žinios"
Jos prašoma įvertinti, ar Klaipėdos meras - Liberalų sąjungos vicepirmininkas E.Gentvilas nepažeidė tarybos statuto ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių mero ir tarybos nario veiklą, taip pat ar nedarė spaudimo SPAB "Klaipėdos vanduo" valdybos nariams ir vadovui.

Pasinaudojo

Klaipėdos miesto tarybos Lietuvos rusų frakcijos nariai įsitikinę, jog meras pasinaudojo tarnybine padėtimi, priversdamas atsistatydinti specialiosios paskirties akcinės bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybos narius ir reikalaudamas išeiti iš darbo direktorių J.Nausėdą.

Dėl neseniai vykusio skandalingo miesto tarybos posėdžio, virtusio linčo teismu, politikai apkaltino E.Gentvilą. Anot frakcijos narių, meras pasijuto savivaldybės valdomos įmonės šeimininku ir nusprendė turįs teisę atleisti netinkamą vadovą ir jos valdybos narius.

Lietuvos rusų sąjungos narė Jelizaveta Daugininkienė teigė, jog prieš tarybos posėdį visi jos nariai nusprendė nesvarstyti J.Nausėdos ir jo vadovaujamos bendrovės reikalų. Nepaisydamas tokio sprendimo meras viešai apkaltino J.Nausėdą nelojalumu ir vertė jį atsistatydinti.

Šiam nepaklusus, E.Gentvilas privertė atsistatydinti bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybos narį, einantį mero patarėjo pareigas, Valdemarą Anužį. Tokį mero poelgį politikai įvertino kaip savo įgaliojimų viršijimą, nes visus savivaldybės įmonės klausimus bendrai svarsto ir sprendimus priima miesto taryba.