aA
“Empeg” MP3 įrenginys savo galimybėmis šiek tiek primena “Nomad Jukebox”. Ir taip pat gerokai jį aplenkia. Įrenginį valdo “Linux” pagrindu sukurta operacinė sistema. Galima sakyti, kad tai yra mažas automobilinis kompiuteris, todėl jis gali atlikti nemažai papildomų funkcijų.
Grotuvas gali būti prijungtas prie dviejų 18 GB diskų, todėl nesustodamas ir nepasikartodamas muziką gali groti visą mėnesį.

Bet įrenginys ypatingas tuo, kad gali groti ne tik automobilyje, o ir namie, prijungtas prie paprastos garso aparatūros. Įrenginio gale yra nuoseklusis, USB ir “Ethernet” prievadai, todėl jį galima prijungti prie kompiuterio ar didelės spartos interneto linijos ir siųsti muziką į įrenginį ir iš jo.

Dar viena patraukianti grotuvo galimybė – dinamiškas ekranas, kuris gali rodyti vizualizacijos efektus. Vartotojas pats gali pasirinkti vieną iš kelių programų, kurios savaip reaguoja į besikeičiančios muzikos toną.

Įrenginys vartoja atviro kodo pagrindu kuriamą programinę įrangą, todėl daugybė programuotojų kuria jam įvairiausias papildomas funkcijas. Kol kas yra sukurtos dainų duomenų bazės bei grojaraščių kūrimo funkcijos. Numatoma, kad įrenginys bus nemokamai papildomas balso atpažinimo ir bevielio ryšio su kišeniniais kompiuteriais įranga.

Bet visgi grotuvas kainuoja kur kas brangiau, nei įprasti kompaktinių diskų ar kasečių grotuvai – 1200 JAV dolerių (4800 litų). Nepaisant to, jo paklausa tokia didelė, kad gamintojų tinklalapyje sudaromi užsisakančiųjų sąrašai, nes nespėjama pagaminti tiek įrenginių, kiek pageidaujama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.