„Tyrimas pradėtas pagal „Kaspersky Lab“ skundą dėl nepagrįsto tėvų kontrolės programėlės „Kaspersky Safe Kids“ (KSK) atmetimo. Dėl „Apple“ veiksmų eilinė KSK versija neteko reikšmingos dalies funkcijų. Tuo pat metu „Apple“ rinkai pristatė savo programėlę „Screen Time“, kuri pagal savo galimybes sutampa su kitomis tėvų kontrolės programėlėmis“, – sakoma FAS pranešime.

FAS jau pateikė preliminarias išvadas, kuriose teigiama, kad „Apple“ veiksmai turi piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje požymių. Savo galutinį verdiktą FAS skelbs rugsėjo 13 d.

FAS taip pat pabrėžė, kad anksčiau dėl panašių įvykių į kitų šalių konkurencijos tarnybas jau kreipėsi ir daugiau programėlių kūrėjų.

„Skundą dėl „Apple“ veiksmų Europos Komisijai jau pateikė „Kidslox“ kūrėjai iš Ukrainos ir „Qustodio“ iš Ispanijos. 19 panašių programėlių kūrėjų taip pat įsteigė susivienijimą, kad pareikalautų iš „Apple“ sukurti techninius sprendimus, leisiančius jiems tęsti savo darbą „iOS“ įrenginiuose“, – aiškino Rusijos konkurencijos prievaizdai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)