„City Service“ žada skųsti sprendimą.

Konkurencijos taryba teigia išsiaiškinusi, kad „City Service SE“ grupės įmonė „Mano aplinka“ ir „Naujininkų ūkis“, padedant „City Service Engineering“, siekdamos apriboti konkurenciją susitarė pateikti suderintus komercinius pasiūlymus, įskaitant paslaugų kainas, ir konkurse tik imitavo konkurenciją.

Skirdama sankcijas Konkurencijos taryba įvertino, kad pažeidimo metu 100 proc. bendrovės „City Service Engineering“ akcijų tiesiogiai priklausė „City Service SE“. Pastarajai netiesiogiai, per įmonę „Mano būsto priežiūra“ (anksčiau – „Mano Būstas“), priklausė ir 100 proc. „Mano aplinkos“ akcijų.

Pasak tarybos, „City Service SE“ darė lemiamą įtaką savo antrinių bendrovių – „Mano būsto priežiūra“, „Mano aplinka“ ir „City Service Engineering“ – veiklai, o „Mano būsto priežiūra“ – jos antrinės bendrovės „Mano aplinka“ veiklai, todėl jos atsakingos už kartelyje dalyvavusių įmonių veiksmus.

Taryba bendrovėms „City Service SE“, „Mano Būsto priežiūra“, „City Service Engineering“ ir „Mano aplinka“, sudarančioms vieną ekonominį vienetą, skyrė solidarią 381,1 tūkst. eurų baudą, o bendrovei „Naujininkų ūkis“ – 31 tūkst. eurų baudą.

„Kategoriškai nesutinkame su Konkurencijos tarybos sprendimu ir būtinai jį skųsime“, – BNS komentavo Lietuvos bendrovės „City Service“ Ryšių su visuomene grupės vadovas Paulius Ugianskis.

„Naujininkų ūkio“ direktorius Sigitas Čirba sakė, kad Konkurencijos tarybos sprendimas nepagrįstas, bet nedetalizavo, ar jį skųs.

„Jaučiamės nepagrįstai nubausti KT (Konkurencijos tarybos – BNS) sprendimu, nes mūsų bendrovės siūlyta paslaugų kaina Vilniaus miesto savivaldybei buvo konkurencinga. Dabartiniu metu teikiamos paslaugos kaina yra žymiai didesnė nei mūsų siūlyta“, – BNS atsiųstame komentare nurodė S. Čirba.

Informaciją apie galimą pažeidimą Konkurencijos taryba gavo iš Vilniaus savivaldybės, kuri 2018 metų gegužės 31 dieną paskelbė miesto kapinių priežiūros konkursą. Iš keturių dalyvių savivaldybė atmetė du, įtarusi, kad konkurentės „Mano aplinka“ ir „Naujininkų ūkis“ galėjo būti sudariusios draudžiamą susitarimą.

Konkurencijos taryba taip pat nagrinėjo bendrovės „Ecoservice“, dalyvavusios konkurse, veiksmus, tačiau nesurinkusi pakankamai duomenų dėl dalyvavimo susitarime, tyrimą jos atžvilgiu nutraukė.