aA
Abu pagrindiniai pretendentai į JAV prezidento postą - respublikonas Džordžas V.Bušas (George W.Bush) ir demokratas Alas Goras (Al Gore) - intensyviai ruošiasi antradienio vakarą Bostone įvyksiantiems pirmiesiems teledebatams. Pagal naujausias apklausas A.Goras (Al Gore) pastaruoju metu pagal populiarumą nedaug išsiveržė į priekį - jo pranašumas sudaro 4 proc.
Daug politikos ekspertų mano, kad teledvikovos rezultatai nulems, kuris iš abiejų pretendentų lapkričio 7 dieną iškovos pergalę.

Dž.V.Bušas (George W.Bush) ir A.Goras (A.Gore) debatams ruošiasi jau kelias savaites. Dž.V.Bušas (George W.Bush) savaitgalį pasitraukė į savo rančą Teksaso valstijoje, kur pats sau surengė "pipirinį išbandymą": atsakinėjo į pačius nemaloniausius klausimus, stovėjo ant tokios pat scenos, kokia bus sumontuota televizijos studijoje, kentė ryškią prožektorių šviesą ir kamerų zurzimą. Jis nori būti pasirengęs bet kokiems nenumatytiems atvejams.

Tuo tarpu A.Goras (Al Gore) galbūt lemiamam mūšiui ruošiasi didžiausiame pasaulyje ryklių tyrimo centre Sarasotoje (Floridos valstija). Čia jis pasikvietė buvusį Baltųjų rūmų patarėją vaidinti savo oponentą bei dar 13 piliečių, kuriuos sutiko keliaudamas po valstijas, tarp jų - metalistę ir ugniagesį. Iš jų viceprezidentas norėjo sužinoti, kas per teledebatus yra svarbu paprastiems amerikiečiams.

Anot ekspertų, A.Goro (Al Gore) privalumas yra nepaprastas nusimanymas visose srityse, o jo trūkumas - pernelyg didelis polinkis nuobodžiai pamokslauti bei spontaniškumo trūkumas.

Stiprioji Dž.V.Bušo (George W.Bush) pusė - draugiškas elgesys ir neblogas humoro jausmas. Silpnoji pusė - gilių politinių žinių stygius. Jo pagalbininkai, be to, nerimauja dėl atsainios kalbėjimo manieros ir nerūpestingo formulavimo. Galbūt dėl vadinamojo "bušizmo" - taip sugalvojo žiniasklaida - Teksaso gubernatorius neseniai apkaltino A.Gorą (Al Gore), esą šis planuoja parengti 200 tūkst. naujų federalinių programų. Iš tikrųjų jų yra tik 200. Prieš mėnesį respublikonų gubernatorius milijardus supainiojo su trilijonais, o - tai dar blogiau - popžvaigždę Maiklą Džeksoną (Michael Jackson) su... legendiniu krepšininku Maiklu Džordanu (Michael Jordan).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.