aA
Po krepšinio rungtynių chuliganai kanalizacijos dangčiais daužė parduotuvių vitrinas, o jiems tramdyti paryčiui buvo pakelti ir Pirmojo pulko kariai.
Pasibaigus Sidnėjuje krepšinio rungtynėms dėl bronzos medalių, į gatves plūstelėjo gausus būrys gerbėjų. Kol vieni džiaugėsi pergale, kiti pradėjo Laisvės alėjoje daužyti vitrinų stiklus.

Pirmąjį pranešimą policininkai užregistravo apie 3 valandą 30 minučių, o vandalizmas galutinai baigėsi tik apie 8 valandą rytą. Vakar dar buvo skaičiuojami išdaužyti langai, forminami pareiškimai.

Preliminariais duomenimis pastarųjų užregistruota apie 30. Labiausiai nuo vandalų nukentėjo parduotuvės "Skalsa", "Žygio batai" ir kt. Apverstas ir Laisvės alėjoje stovėjęs liberalų rinkiminis namelis. Patirti tūkstantiniai nuostoliai.

Centro policijos komisariato pareigūnams teko į pagalbą pasitelkti ir kitų tarnybų policininkus, o apie 4 valandą buvo pakelti ir pirmojo pulko kariai. Neoficialiais duomenimis, tą naktį su chuliganais kovojo apie 30 policijos pareigūnų ir tiek pat karių.

Policininkai pasakojo, kad viskas prasidėjo, kai iš Vienybės aikštėje esančios palapinės į Laisvės alėją plūstelėjo minia neblaivių jaunuolių. Vėliau jie pasidalijo į grupes ir viena iš jų pradėjo siaubti Laisvės alėją.

Prie "Skalsos" parduotuvės policininkai užtvėrė jiems kelią, tačiau dalis jaunuolių spėjo pasukti į Kęstučio gatvę. Pasitelkus papildomas pajėgas juos pavyko sustabdyti netoli S.Daukanto gatvės.