aA
Rinkėjus nustebino Naujosios sąjungos vaizdo klipas krepšinio tema. Čia baudas meta du asmenys, simbolizuojantys dvi ankstesnes Seimo kadencijas, kai daugumą vietų parlamente turėjo LDDP ir Tėvynės sąjungos atstovai.
Trečiasis baudas metantis asmuo - Naujosios sąjungos (socialliberalai) lyderis teisininkas Artūras Paulauskas - vilki Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius. Ant jų puikuojasi skaičius 7. Kilo įtarimų, kad filmavimuisi apranga buvo pasiskolinta iš vieno rinktinės lyderių Sauliaus Štombergo.

Šis klipas nustebino ir viešosios įstaigos Lietuvos krepšinio federacijos reklamos ir paslaugų biuro direktorių Valdą Gecevičių. Tačiau ką nors komentuoti jis atsisakė, siūlydamas palaukti, kol iš olimpinių žaidynių sugrįš Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Algimantas Pavilonis. "Mes jį apie tai informuosime", - žadėjo V.Gecevičius.

Naujosios sąjungos informacinio centro vadovė Nijolė Steiblienė pripažino, kad buvo sąmoningai siekiama marškinėlių panašumo su rinktinės apranga, nes vaizdo klipas buvo skirtas rodyti olimpinių žaidynių metu.

Pasak Naujosios sąjungos atstovės, buvo surasti marškinėliai, pagaminti specialūs lipdukai su septintuoju numeriu bei visais reikalingais užrašais. Tačiau N.Steiblienė nemano, kad Naujoji sąjunga pažeidė autorių teises: "Visi mes - rinktinės žaidėjai. O tokių rinktinių Seimo rinkimuose bus net 15".

Lietuvos rytas