Pasak Turto banko generalinio direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, Turto bankui perėmus įmonę, paruošimas privatizavimui užtrunka iki pusės metų, jei neatsiranda papildomų aplinkybių.

„Turto bankas išanalizuoja įmonės finansinę padėtį, įvertina galimus investuotojus, taip pat užsako nepriklausomo vertintojo įmonės vertinimo paslaugą, paruošia įmonės dokumentų informacinį rinkinį, kad potencialūs investuotojai būtų detaliai supažindinti su įmonės veikla ir padėtimi“, – pranešime spaudai cituojamas M. Sinkevičius.

Bendrovė „Problematika“ teikia plataus spektro paslaugas, susijusias su keliais ir jų kokybe. Ji atlieka kelio dangų statybinių medžiagų laboratorinius bandymus ir analizę, kelių, tiltų, oro uostų, geležinkelių ir kitų objektų techninę priežiūrą, teikia kelių statybos medžiagų sertifikavimo paslaugas, kadastrinių matavimų paslaugas bei vykdo projektus, susijusius su informacinėmis transporto sistemomis.

„Tai pelningai veikianti įmonė, kurios veiklos pelnas per pastaruosius trejus metus atitiko ar viršijo įmonei keliamus tikslus. Pirminiu vertinimu, įmonė yra diversifikavusi savo veiklas, teikdama ne tik laboratorinių bandymų paslaugas, tačiau ir kelių statybos techninę priežiūrą, sertifikavimo, kadastrinių matavimų ir informacinių transporto sistemų paslaugas“, – sakė M. Sinkevičius.

Bendrovės „Problematika“ direktoriaus Artūro Paleko teigimu, įmonės didžiausią vertę sudaro didžiulę patirtį sukaupusi kvalifikuotų profesionalų komanda bei turima įranga.

„Laboratoriniai bandymai, techninė priežiūra ir kitos įmonės vystomos veiklos yra specifinės, todėl reikalinga ne tik speciali įranga, bet ir patirtį, žinias bei kvalifikaciją turintys motyvuoti ir atsidavę darbuotojai. Dėl darbuotojų ir investicijų į laboratoriją, įmonė gali atlikti daugiausiai – apie 200 – skirtingų bandymų, susijusių su keliais“, – sakė A. Palekas.

Pernai bendrovė „Problematika“ gavo 5,14 mln. eurų pajamų, kurių didžioji dalis gauta už laboratorinius bandymus ir kelių statybos techninės priežiūros paslaugas. Pernai įmonė uždirbo 618 tūkst. eurų grynojo pelno. Bendrovėje dirba apie 100 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)