aA
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga šiuo metu nemato jokių galimybių paleisti Seimą, nes tai reiktų padaryti tik tuo atveju, jei parlamentas nesusitartų dėl vyriausybės sudėties, o Latvijai tokia situacija negresia.
Spaudos konferencijoje po pokalbio su partijomis prezidentė, nepasakiusi nė žodžio kritikos ekspremjero Andrio Škėlės atžvilgiu, nurodė, kad naujas vyriausybės vadovas turi sugebėti mobilizuoti kabineto ministrus ir leisti jiems dirbti, nesikišdamas į jų veiklą.

V. Vykė-Freiberga taip pat vylėsi, kad nauja vyriausybė, prieš priimdama svarbius visai šaliai sprendimus, aptars juos su visuomene. Ji įsitikinusi, kad naują vyriausybę suformuos dabartinė valdančioji koalicija, tikriausiai, Naujoji partija.

Prezidentė nekomentavo galimų kandidatūrų ir apie jas neišsakė savo nuomonės.

V. Vykė-Freiberga taip pat pareiškė žurnalistams, kad, suformavus naują ministrų kabinetą, jokių radikalių permainų Latvijos užsienio politikoje nebus, kaip ir anksčiau, bus judama link Europos Sąjungos ir NATO.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.