aA
JAV ambasadorius Vilniuje Johnas Tefftas (Džonas Teftas) "istorinėmis" pavadino JAV ir Lietuvos olimpinių krepšinio rinktinių varžybas, kurių transliaciją jis stebėjo Seimo restorane su būriu Lietuvos valdžios atstovų.
"Tai buvo puikios rungtynės. Lietuvos komanda gali didžiuotis tuo, kaip ji žaidė prieš amerikiečius", sakė JAV ambasadorius.

"Keletą kartų aš tikrai buvau susirūpinęs, jog lietuviai gali laimėti", BNS sakė jis.

Kartu su JAV ambasadoriumi ir beveik puse šios ambasados diplomatinio korpuso, varžybas stebėjo Lietuvos premjeras Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimo daugumos ir opozicijos atstovai, Seimo darbuotojai bei žurnalistai.

JAV ambasadorius į Seimą buvo atvykęs susitikti su Seimo parlamentinių ryšių su JAV grupės atstovais bei įteikti padėkos rašto šios grupės pirmininkui Emanueliui Zingeriui už dvišalių santykių stiprinimą.

JAV diplomatų ir Seimo narių susitikimas vyko šalia Seimo restorano esančiame kambaryje.

Įpusėjus antrajam rungtynių kėliniui, kai lietuviai išlygino rezultatą ir Seimo restorano salės sienos vos laikėsi nuo džiaugsmingų šūksnių, JAV diplomatų nervai neišlaikė ir jie, palikę šaltus užkandžius bei gėrimus, atskubėjo žiūrėti rungtynių kartu su lietuviais.

Restorane varžybas stebėję žiūrovai, nesivaržydami JAV ambasadoriaus, plojo kiekvieną kartą, kai amerikiečių krepšininkai nepataikydavo arba jiems būdavo skiriamos baudos.

Po varžybų J. Tefftas sakė tikįs, jog lietuviai kada nors gali nugalėti ir amerikiečių "svajonių komandą".

Juokais paklaustas, ar tuomet Lietuva bus priimta į NATO, ambasadorius nesutriko ir atsakė, kaip įprasta, jog tai priklauso nuo NATO šalių vadovų.

"Manau, kad tai buvo herojiškas lietuvių žygis. Paskutinės žaidimo minutės, kuriomis nepasisekė, nenubraukė viso to, ką matėme", lietuvių žaidimą gyrė ir premjeras A. Kubilius.

Lietuvos rinktinė pralošė amerikiečiams po dramatiškos kovos vos dviem taškais - 83:85.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.