aA
Latvijos žvejų komiteto uostų blokavimo klausimais posėdyje nuspręsta penktadienį prašyti Seimą neratifikuoti Latvijos ir Lietuvos sienos sutarties. Tai ketvirtadienį BNS pranešė Latvijos žuvų pramonės asociacijos prezidentas Inarijus Voitas.
Komiteto posėdyje buvo patvirtintas veiksmų planas ir išrinktas komiteto pirmininkas.

Anksčiau I. Voitsas pabrėžė, kad žuvų pramonės darbuotojai nenori veikti prieš Latviją ir pakirsti jos ekonomikos, bet kito kelio jiems nėra, ir uostų blokada bus pradėta dar prieš Seimui priimant galutinį sprendimą.

Žuvų pramonės darbuotojai kaltina Latvijos diplomatus sudarius tokius tarptautinius susitarimus, dėl kurių Latvija prarado savo pozicijas. Pasak I. Voito, diplomatai nenori pripažinti to, kas įvyko, ir dabar "korektiškai kalba apie nekorektiškus dalykus".

Kaip jau pranešta, trečiadienį Latvijos Seimo Užsienio reikalų komisija minimalia balsų dauguma nusiuntė Latvijos ir Lietuvos sienos sutartį parlamento paskutiniam svarstymui.

Latvijos žvejai apskaičiavo, jog ratifikavus sutartį jie neteks labai gerų žvejybos vietų, vadinasi - daug savo pajamų. Jų vertinimu, nuostoliai gali sudaryti apie 2 mln. latų, o tai yra penktadalis visų Latvijos žuvų ūkių pajamų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.