aA
Seimo pirmininkas V.Landsbergis buvo vienintelis šalies vadovų, vakar nežiūrėjęs iš Sidnėjaus transliuotų krepšinio rungtynių tarp Lietuvos ir Jugoslavijos rinktinių. Šios rungtynės prie televizoriaus prikaustė Prezidentą Valdą Adamkų ir jo patarėjus R.Mieželį bei A.Rudį.
Prezidentas žiūri krepšinį
Prezidentas žiūri krepšinį
© "Lietuvos žinios"
11 val. prasidėjusi krepšinio transliacija sustabdė darbą daugelyje šalies valdymo institucijų. Prezidentas Valdas Adamkus su patarėjais Albinu Januška, Raimundu Mieželiu, Audriumi Rudžiu bei Prezidentūros fotografe Džoja Barysaite krepšinio rungtynes žiūrėjo savo kabinete.

Lietuvių pergalę prieš jugoslavus rezultatu 76:63 Prezidentas LŽ pakomentavo vienu sakiniu: "Mes vėl tarp geriausiųjų pasaulyje!"

Ypač audringai rungtynės buvo stebimos Prezidentūros kavinėje, kur susirinko kelios dešimtys kanceliarijos darbuotojų. Kiekvieną efektingą lietuvių metimą palydėdavo garsūs džiaugsmo šūksniai, girdėjęsi net kituose Prezidentūros aukštuose.

Kanceliarijos darbuotojai buvo surengę rungtynių rezultato spėjimo totalizatorių. Nors Lietuvai pralaimėjimą prognozavę tarnautojai laimėtojams po darbo turėjo "statyti išgerti", po rungtynių visi buvo gerai nusiteikę ir jau aptarinėjo pusfinalio susitikimą su amerikiečiais.