aA
Trečiadienį kompanija “Intel” išleido pirmąjį mikroschemų rinkinį, kuris prikauso “XScale” mikrostruktūros produktų serijai. “XScale” serijos produktai yra skirti interneto programų veikimo spartai padidinti.
Mikroschemų rinkinys “IOP310 I/O” susideda iš naujo, taip pat “XScale” mikrostruktūros procesoriaus “Intel 80200” ir “80312 I/O” pagalbinės mikroschemos. “Intel” nauju mikroschemų rinkiniu siekia trigubai pagreitinti procesų greitį ir sumažinti procesoriaus energijos suvartojimą. Padidintas procesorių greitis labai padės interneto duomenų saugojimo stotims ir duomenų bazių tarnybinėms stotims.

Naujame mikroschemų rinkinys bus pateikiamas 4 procesoriaus dažnių nuo 333MHz iki 733 MHz. Veikdami maksimaliu pajėgumu jie naudos tik 1 W elektros energijos.

“XScale” mikrostruktūros produktai turėtų pasiekti 1 GHz dažnį sunaudodami 1.5 W elektros energijos. Dėl tokio mažo elektros energijos suvartojimo procesorius mažiau kais, o technikos montuotojai galės statyti įrenginius vieną arčiau kito, taip sutaupydami vietos ir tuo pačiu sumažindami kompiuterio dydį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.