aA
Dar nepasibaigus Sidnėjaus olimpiadai, Lietuvos sportininkai iškovojo gerokai daugiau prizinių vietų, negu buvo tikėtasi.
Tai "Lietuvos rytui" patvirtino ir Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Arūnas Kazlauskas: "Lūkesčiai - viršyti".

Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė, nustačiusi dideles premijas geriausiai žaidynėse pasirodžiusiems atletams, turės pasukti galvą, iš kur paimti lėšų pažadėtiems piniginiams prizams.

Po vakarykštės Lietuvos krepšininkų pergalės prieš Jugoslavijos rinktinę premijų suma jau viršija 3 mln. litų.

Planuojama, kad pusė viso prizų fondo bus išmokėta iki spalio 20 dienos, o kita pusė, jeigu leis finansinės galimybės, iki metų pabaigos.

Jeigu Lietuvos krepšininkams ir nepavyktų iškovoti bronzos medalių ir jie užimtų olimpiadoje ketvirtąją vietą, komanda gautų didžiausią piniginį prizą - 960 tūkstančių litų.

Vyriausybė, nutarime nustačiusi dideles sportininkų ir jų trenerių piniginio paskatinimo premijas, numatė, kad komandinėje rungtyje iškovotas prizas yra dauginamas iš komandos sportininkų skaičiaus.

Pavyzdžiui, krepšininkų komandai užėmus vieną iš keturių pirmųjų vietų, atitinkama premija - 400 tūkstančių litų, 200 tūkst. litų, 150 tūkst. litų ir 80 tūkstančių litų būtų padauginta iš dvylikos komandos narių.

Gauta suma turėtų būti paskirstyta komandos nariams - sportininkams, treneriams, gydytojams, masažuotojui, mokslinės grupės nariams.

Pasak A.Kazlausko, kaip paskirstyti prizus pagal asmeninį indėlį, spręs Krepšinio federacijos prezidentas, komandos kapitonas ir treneris.

Lietuvos rytas