Maxima LT“ vadovė Kristina Meidė žurnalistams pirmiausia pabrėžė, kad palaiko idėją didinti konkurenciją, mat iš bet kokios konkurencijos laimi vartotojas, o prekybininkai pasitempia. Tačiau ji abejoja premjero siekiu į Lietuvą pakviesti 12 didžiųjų prekybos tinklų. Ji teigė, kad vietos šioje rinkoje jiems nemato.

K. Meidė taip pat patikino, kad jeigu būtų nutarta uždrausti prekybos centrams dirbti sekmadieniais, galiausiai nukentėtų patys žmonės: darbuotojų reiktų mažiau, o ir verslai įsikūrę šalia prekybos centrų nebematytų prasmės dirbti. Anot jos, tai atsilieptų ir šalies biudžetui.

„Žmogiškai suprantu, kad sekmadienį norėtųsi praleisti šeimoje. Tai mes svarstėme įvairiausius variantus ir skaičiavomės, ką mums šiandien sako klientas. Jis lanko parduotuves savaitgaliais ir sekmadienis – tai labai normali apsipirkimo diena. Aš suprantu, kad kai yra toks gyvenimo tempas, kai vidury savaitės daugelio dalykų negali padaryti, tai sekmadienis yra ta diena, kai tu šalia apsipirkimo, gali ir kitas veiklas atlikti. Dabar prekybos centrai ne tik maisto prekių įsigijimo vietos, bet ir pramogų zonos, kitos paslaugos. Tai jei būtų toks sprendimas visai rinkai ir visiems prekybininkams taikomas, tai klientai per kažkiek laiko prisitaikys, supras, bet tai tada vienodos sąlygos visiems rinkos žaidėjams. Tada sakome, sekmadienį nedirbkite.

Tai reiškia, kad sekmadienį užsidaro ne vien „Maxima“, kaip maisto parduotuvė, bet užsidaro daug paslaugų ir prekybos taškų šalia
„Maxima LT“ vadovė Kristina Meidė

Bet tikrai reikėtų ekonominį poveikį viso to įsivertinti. Mes vien savo tinklo skaičius paskaičiavome, kad vieną dieną per savaitę nedirbant, kalbame apie sekmadienius, mums iš karto mažiau darbuotojų reikia. Šalia „Maximos“ yra kiti prekybininkai, kurie pardavinėja arba paslaugas, arba kitas prekes, vien savo parduotuvėse tokių turime 940. Vien vaistinių yra 147.

Tai reiškia, kad jei nedirba pagrindinis žaidėjas objekte, kiti žaidėjai irgi nedirbs. Tai reiškia, kad sekmadienį užsidaro ne vien „Maxima“, kaip maisto parduotuvė, bet užsidaro daug paslaugų ir prekybos taškų šalia. Tai klientui pridarytume daug nepatogumų ir galiausiai tai turėtų įtakos ir biudžetui“, – patikina K. Meidė.

„Maximos“ vadovė taip pat tikina, kad būtent didieji prekybos centrai ir gali pasiūlyti mažesnę kainą vartotojams nei smulkieji – jie perką didesnį prekių kiekį iš tiekėjų mažesne kaina, tad geresnę kainą gali pasiūlyti ir vartotojams.

Taip pat „Maximos“ vadovė pasižadėjo, kad kainos sparčiai nekils ir dėl neobjektyvių veiksmų.

„Mes tikrai darysime viską, kad kainą išlaikytume kuo mažiau pakitusią. Tam tikrų priemonių ir veiksmų jau darėme pastaruosius metus ir bus dar daugiau daroma. Mes ir savo procesus persižiūrime, darome viską, kad kiekvieną kaštų eurą sutaupytume. Bet savo ruožtu norime didinti atlyginimus darbuotojams. Tai mums pats didžiausias iššūkis, kad turime tam tikrus standartus, švarias ir gražias parduotuves, palyginus su Europa, aukštą aptarnavimo lygį, kokybiškus produktus ir gerą kainą ir kiekvienam prekybininkui tai didžiulis iššūkis. Tai tikrai žiūrėsime asortimente, kaip nupirkti didesnį kiekių kiekį už mažiau, kad pasiūlytume vartotojui. Gal kažkaip lentynas peržiūrėti, kad kartais, kai daug produktų, tai net ir sunku rasti tą mažiausią kainą“, – kalbėjo ji.

Ar dėl Vyriausybės ruošiamų planų gali tekti uždaryti kurias nors parduotuves, K. Meidė kol kas nekomentavo. Ji teigia laukianti konkretaus priemonių plano, kurį S. Skvernelis pažadėjo pateikti jau kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1160)