aA
Tarptautinis teroristų tinklas "Al Qaeda" internete išplatino išsamias įvairų bombų gamybos instrukcijas, kurias jau perskaitė daugiau nei 57 tūkst. internautų, rašo Didžiosios Britanijos laikraštis "The Sunday Times".
Bomba, sprogimas
© Corbis/Scanpix
Ekspertai įspėja, kad šis interneto tinklalapis - "Al Qaeda" kreipimasis į potencialius žudikus Didžiojoje Britanijoje bei kitose užsienio šalyse.

Šių metų spalio 6 dieną išplatintas instrukcijas sudaro daugiau nei 80 puslapių su nuotraukomis, padalintų į 9 pamokas, pavadintas, pavyzdžiui, "Branduolinė Džihado bomba" ar "Kaip prisotinti uraną".

Tinklapyje teigiama, kad šios instrukcijos - "dovana Džihado kovotojų vadui šeichui Osamai Bin Ladenui".

Instrukcijose paaiškinama, kaip pasigaminti ir paprastų bombų, kurios susprogdintų bet ką - nuo elektros generatoriaus iki degalinės. Tinklapio lankytojai taip pat raginami ieškoti tokių medžiagų kaip radis, kuris yra "efektyvi alternatyva uranui, kurios galime rasti rinkoje".

Kol kas neaišku, kas yra šio tinklalapio autorius bei kur jis yra. Save jis vadina "Islamo liūtu", priklausančiu grupei "Juodosios vėliavos".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.