aA
Sekmadienį Sidnėjaus olimpiados vyrų krepšinio turnyre dėl aukso medalių žais JAV ir Prancūzijos komandos, o bronzos medalių likimas paaiškės Lietuvos ir Australijos rinktinių mače. Penktadienį Lietuvos krepšininkai po dramatiškos kovos pusfinalyje 83:85 (36:48) pralaimėjo varžybų favoritei - JAV rinktinei.
Pralaimėję pirmąjį kėlinį 12 taškų skirtumu, antrojo kėlinio 5-ąją minutę lietuviai sugebėjo ne tik išlyginti, bei ir persverti rezultatą savo naudai (56:54). Vėliau ne kartą rezultatas buvo lygus, tačiau vytis varžovus dažniausiai teko Lietuvos krepšininkams.

Likus žaisti šiek tiek daugiau nei 5 minutes, Lietuvos krepšininkai vėl priekyje 70:68. Nors amerikiečiams ir pavyksta išlyginti rezultatą, tačiau lietuviai nelinkę nusileisti - 72:70, 78:77, 80:78.

Paskutinį kartą rungtynėse lygus rezultatas - 80:80 - buvo iki kėlinio pabaigos likus žaisti 43,4 sekundės. R. Šiškauskas iš trijų baudos metimų pataikė tik vieną, o po žaibiškos atakos amerikiečiai išsiveržė į priekį (81:82). Lietuvos krepšininkai suklysta po savo krepšiu ir JAV rinktinės prašumas išauga iki trijų tašku (81:84). Du taškus įmeta Šarūnas Jasikevičius, amerikiečiai pataiko vieną baudos metimą iš dviejų (83:85). Paskutinei lietuvių atakai lieta vos 4 sekundės - Š. Jasikevičiaus metimas aidint finalinei sirenai skrieja pro šalį. Rungtynių arbitras šią akimirką dėl visa pikta gestais parodė, jog šis metimas nebūtų įskaitytas.

Rezultatyviausiai Barselonos ir Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalininkų gretose penktadienį rungtyniavo Š. Jasikevičius (27 tšk.), Darius Songaila (12), Mindaugas Timinskas ir Saulius Štombergas (po 11). 7 taškus į amerikiečių krepšį įmetė Tomas Masiulis, 6 - Eurelijus Žukauskas, 5 - Ramūnas Šiškauskas, po 2 - Andrius Giedraitis ir Gintaras Einikis.

JAV rinktinei, kuri iš olimpinių žaidynių nė karto nėra sugrįžusi be medalių (11 aukso, po 1 sidabro ir bronzos), 18 taškų pelnė Vince`as Carteris (Vinsas Karteris), 16 - Alonzo Mourningas (Alonzas Morningas), 12 - Kevinas Garnettas (Kevinas Garnetas), 9 - Ray`as Allenas (Rėjus Alenas).

Prancūzijos krepšininkai olimpiados vyrų krepšinio turnyro pusfinalyje penktadienį 76:52 (44:29) sutriuškino iki šio nė karto medalių žaidynėse neiškovojusią Australijos komandą. Sidnėjaus olimpiada australams - dešimtoji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.