aA
Aštuoni mėnesiai Lukiškių tardymo izoliatoriuje ir įtarimai dėl beveik 700 tūkstančių litų vagystės iš banko. Po to - laisvė ir nutraukta baudžiamoji byla. Visa tai patyrė saugos tarnybos "Falck Security" darbuotojas 37 metų Virgis T. Jo budėjimo metu 2004-ųjų pradžioje buvo apiplėštas "Hansabanko" skyrius sostinės Tuskulėnų gatvėje, rašoma "Lietuvos ryte".
Antrankiai
© Corbis
Apsaugos darbuotojui įtarimai dėl vagystės buvo panaikinti. Dokumente nurodyta, kad baudžiamoji byla nutraukta, neįrodžius vyriškio dalyvavimo darant šį nusikaltimą. Virgis T. dabar per teismus siekia, kad formuluotė būtų tokia - tyrimas nutrauktas nepadarius nusikaltimo. Tuomet vyriškis mėgins prisiteisti kompensaciją už aštuonis kalėjime praleistus mėnesius ir moralinę žalą.

"Yra taip, kaip yra, - apie šios bylos tyrimą kalbėjo Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius. - Naujų įtariamųjų šioje byloje nėra, tačiau tyrimas tęsiamas. Suprantu, kad dabar apsaugininkas bylinėsis dėl padarytos žalos, tačiau tai teisinėje valstybėje yra normalu".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.