aA
Interviu agentūrai "Interfax" ketvirtadienį jis pareiškė, kad nė viena iš užstatytų 40 procentų akcijų nebuvo pervesta į užsienį.

Kai dėl "Media-MOST" dukterinių kompanijų, tai, kaip pažymėjo P. Astachovas, užstato sutartyje nebuvo uždraustos kokios nors operacijos, susijusios su jomis. Todėl jų pardavimo arba pervedimo operacijose nėra nusikaltimo sudėties, pažymėjo advokatas.

Drauge P. Astachovas pabrėžė, kad holdingo dukterinių kompanijų akcijos taip pat niekur nebuvo pervestos. "Buvo tik padidintas įstatinis kapitalas ir atlikta akcijų emisija", patikslino jis.

P. Astachovą taip pat nustebino Generalinės prokuratūros suformuluotas kaltinimas. Pasak jo, tvarkyti akcijas turi teisę tik jų tiesioginiai savininkai - akcininkai. Kompanijų, įeinančių į holdingą, vadovai gali priimti sprendimą dėl akcijų tvarkymo tik tada, kai yra priimtas atitinkamas akcininkų susirinkimo sprendimas. "Absurdiška kaltinti kompanijų vadovus už kolektyvinį sprendimą", pabrėžė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.