aA
Nepaisant penktadienį vykusių agresyvių demonstracijų Argentinos miesto gatvėse, JAV prezidentas George'as W. Bushas ir kitų Amerikos valstybių vadovai šeštadienį ketina tęsti dviejų dienų susitikimą.
Antrąją Amerikos šalių viršūnių susitikimo dieną 34 valstybių vadovai ketina aptarti būdus, padėsiančius kovoti su skurdu ir nedarbu Lotynų Amerikoje.

Penktadienį prasidėjusį tarptautinį susitikimą lydėjo didžiulė protestų banga. Mar del Platoje ir Buenos Airėse demonstrantai nuniokojo Prancūzijos, Ispanijos ir JAV bankų filialus, taip pat amerikiečių greitojo maisto restoranus "McDonalds" ir "Burger King".

Pasak pranešimų, riaušių dalyviai nusiaubė dar keletą parduotuvių su užsienietiškais pavadinimais, pavyzdžiui, kepinių parduotuves "Edelweiss".

Su įsisiautėjusiais demonstrantais policija kovojo ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis, sulaikyti 87 riaušių dalyviai.

Dviejų dienų Amerikos valstybių vadovų susitikime siekiama išspręsti nesutarimus tarp JAV prezidento G.W.Busho ir Venesuelos lyderio Hugo Chavezo dėl laisvosios prekybos sutarties.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.