aA
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ketvirtadienį išreiškė įsitikinimą, kad "didžiosios koalicijos" vyriausybė bus suformuota iki lapkričio 22-osios ir kad jis valdžios įgaliojimus galės perduoti būdamas tikras jos stabilumu.
Vokietijos Kancleris Gerhardas Schroederis laukia prieinančio Egipto prezidento Hosni Mubarako, atvykusio su vizitu.
Vokietijos Kancleris Gerhardas Schroederis laukia prieinančio Egipto prezidento Hosni Mubarako, atvykusio su vizitu.
© AFP/Scanpix
Berlyno Užsienio spaudos asociacijai (VAP) G.Schroederis sakė, jog tikisi, kad krikščionių demokratų lyderei Angelai Merkel tapti naująja Vokietijos kanclere nesutrukdys sąmyšis, apėmęs konservatyviuosius krikščionis demokratus ir jo socialdemokratus.

"Niekada negalima pasakyti, kiek reikės likti poste kaip laikinai pareigas einančiam (pareigūnui)", - juokdamasis sakė G.Schroederis, turėdamas omenyje septynias savaites po rugsėjo 18-osios rinkimų, per kurias dar nepavyko suformuoti naujos vyriausybės.

"Dabar viskas (per derybas) klostosi gerai. Esu įsitikinęs, kad lapkričio 22 dieną parlamentas išrinks ponią Merkel kanclere", - sakė G.Schroederis, kurio žodžiai nuskambėjo taikiai po pradinio porinkiminio etapo, kai jis atsisakydavo pripažinti pralaimėjęs rinkimus.

G.Schroederis, atsiėmęs VAP apdovanojimą po septynerius metus trukusio valdymo ir reguliarių spaudos konferencijų šiai asociacijai, visiškai rimtai pridūrė: "Tačiau nenueičiau taip toli, kad pasakyčiau esąs dėl to apimtas džiaugsmo".

G.Schroederis nurodė kol kas neturįs planų artimiausiam laikui, tačiau užsiminė, kad norėtų atnaujinti savo, kaip teisininko, karjerą.

"Kada nors grįšiu prie savo nuostabios senosios profesijos, - sakė jis. - Aš tikrai esu geras advokatas. Ir jei kuriam nors iš jūsų vieną dieną reikės gero advokato, turėkite tai galvoje", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.