aA
Iš vienos Vilniaus rajone esančios statybų aikštelės trečiadienį pradingo 100 tūkst. litų kainuojantis betonavimo siurblys. Vagis padėjo susekti siurblyje įtaisyta palydovinė apsaugos sistema.
Mobilusis telefonas, ryšis, antena, (IT)
© Corbis/Scanpix
Vilniaus rajono policijos komisariatas pranešė, kad bendrovei "Arolso statyba" priklausantis siurblys buvo pavogtas iš Didžiasalio kaime esančios statybvietės. Apsaugos firmoje signalas apie vagystę gautas 18 val.

Siurblyje įrengtos palydovinės sistemos signalai apsaugininkus atvedė į tame pat rajone esantį Veliučionių kaimą. Siurblys buvo užrakintas viename garaže. Pareigūnai surado jo savininką, o šis pasakė garažą išnuomojęs dviem broliams iš Akmenytės kaimo. Jaunuoliai esą teigė, garaže ketinantys remontuoti savo automobilį.

Ketvirtadienį policija sulaikė vagyste įtariamus brolius 19 ir 20 metų. Abu vaikinai anksčiau buvo teisti, niekur nedirba.

Įtariamieji uždaryti į areštinę. Siurblys grąžintas statybų bendrovei.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.