aA
Mokslininkai jau gali paaiškinti, kodėl kai kurie žmonės trokšta riebumo. Paaiškėjo, kad jis susijęs su liežuvyje esančiais skonio receptoriais. Iki šiol buvo žinomi penki skoniai: keturi tradiciniai – saldus, sūrus, rūgštus, kartus, ir vienas neseniai išskirtas japonų – umami (aštrus skonis, būdingas subrendusiam sūriui).
Maistas, alkis, mėsainis, riebalai, kalorijos
Mėsainis
© Corbis/Scanpix
Dabar skonių sąrašą siūloma papildyti riebumu, kurį junta mūsų liežuviai.

Burgundijos universiteto Prancūzijoje tyrėjai aprašė tam tikrą baltymą, kuris yra skonio receptorių galiukuose ir kurio dėka mes jaučiame riebumą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.