aA
Kalifornijoje beširdžiai vagys, įsilaužė į namus, kuriame gyveno mergaitė su amputuota koja, ir išsinešė jos protezą, pranešė mergaitės artimieji. Šešiolikmetė moksleivė Melissa Huff sakė buvusi sukrėsta, kai suprato, jog negailestingi vagys ne tik išsinešė įvairiausio turto, pinigus ir brangenybes, bet ir susigundė jos dirbtine koja.
“Kaip žiauru. Kam jiems ta koja reikalinga?” – piktinosi Melissos mama Lisa Huff.

“Pasiėmė vertingų daiktų, pinigus, bet koja jiems juk bevertė”, - Los Andželo televizijai KCAL9 sakė ji.

Melissa kojos neteko prieš dvejus metus – vairuotojas nesuvaldė automobilio, užlėkė ant šaligatvio ir partrenkė priešais mokyklą stovėjusią mergaitę.

Tiesa, ji turi dar kelis kojos protezus, bet pavogtasis buvo tobulesnis, su smūgius slopinančiu įtaisu. Su šia “sportine koja” lanksčia čiurna ji eidavo žaisti mažojo beisbolo.

“Toji koja buvo mano mėgstamiausia, - pasakojo mergaitė. – Būtinai reikia ją surasti, nes be jos aš negaliu žaisti mažojo beisbolo. Nauja gaminama, bet vis tiek nepatogu, nes reikia laukti, o ta koja aš naudodavausi kasdien”.

Vietinė finansų bendrovė pasisiūlė apmokėti mergaitei naujos kojos gamybą nuo 5 iki 9 tūkst. dolerių, teigia žiniasklaida.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.