aA
Prezidentą Valdą Adamkų stebina vėl atgaivinta idėja steigti naują ministeriją. Šalies vadovas griežtai pasisako prieš valstybės biurokratinio aparato plėtimą, pažymima Prezidentūros pranešime spaudai.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Tokios pačios nuomonės prezidentas V. Adamkus laikėsi ir po šio Seimo rinkimų, kai valdančioji koalicija formavo Vyriausybę. Prezidentas tuomet nepritarė Darbo partijos siūlymams steigti vicepremjero postą ir naują ministeriją.

Tuo tarpu Seimo pirmininkas Lietuvos radijui tvirtina, kad tik vakar išgirdo apie neva numatomą steigti naują Informatikos ministeriją. Apie tai Lietuvos televizijos laidoje „Spaudos klubas“ pareiškė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. A.Paulauskas sako, kad šį klausimą turi apsvarstyti valdančios koalicijos Politinė taryba.

Jo nuomone, norint įkurti minėtą ministeriją reikėtų keisti Vyriausybės įstatymą ir kitus dokumentus.

"Aš negalėčiau pasakyti, kad yra kuriama tokia ministerija. Tiktai dabar mes išgirdome, kad yra tokių ketinimų, kad yra tokių minčių. Bet kaip žinome teisines procedūras, turi būti pakeistas ir Vyriausybės įstatymas, turi būti pakeisti kiti įstatymai. Tai nėra taip paprasta, tai nėra taip greitai. Turi būti dėl to sutarta", - penktadienį Lietuvos radijui sakė Seimo pirmininkas.

Tuo tarpu Darbo partijos vicepirmininkas Viktoras Muntianas tvirtina, jog dėl Informatikos ministerijos steigimo buvo sutarta jau prieš metus. Todėl jo nenustebino spaudoje pasirodę tokie pranešimai.

"Informatikos ministerijos steigimas yra daugiau negu metų senumo žinia. Apie tai dar pernai lapkričio ar gruodžio mėnesį buvo kalbama derantis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo. Derybose tie dalykai jau egzistavo, tai susitarimo dalis, kad tokia ministerija bus, ir ji priklausys Darbo partijai", - penktadienį Eltai sakė V. Muntianas.

Paklaustas, ar dabar Darbo partija reikalaus, kad tokia ministerija būtų įsteigta, V. Muntianas sakė, kad "nei čia reikia reikalauti, nei čia reikia nereikalauti, tai yra susitarimo dalis".

Vienas iš Darbo partijos lyderių V. Muntianas tikisi, kad pažadai bus įgyvendinti. "Šitie dalykai jau buvo išspręsti ir pažadėti seniai, dar praeitų metų lapkričio ar gruodžio mėnesį. Tikimės, kad išsipildys, nes kaip gali neišsipildyti susitarimai? Tuo labiau, kad ta ministerija reikalinga, visi apie ją kalbėjo dar rinkiminės kampanijos metu", - sakė V. Muntianas.

Jis atsisakė nurodyti, ar Darbo partija yra numačiusi kandidatą į informatikos ministro postą. "Niekas nesvarstė ir negali svarstyti, nes tai būtų anekdotas iš mūsų pusės, kol dar nėra įsteigtos ministerijos", - sakė V. Muntianas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.