aA
Policininkai, pasieniečiai ir muitininkai kuria koordinacinį Informacijos analizės centrą, kuriame bus kaupiama visų šių institucijų sukaupta žvalgybinė informacija apie nusikaltimus. Jis pradės veikti nuo kitų metų sausio 1 dienos, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.
kompiuteris, IT, internetas, ofisas, darbas
© Corbis
Pagrindinė centro užduotis - apibendrinti renkamą trijų žinybų žvalgybinę informaciją, susijusią su įvairiais nusikaltimais: nelegalia narkotikų, ginklų ir sprogmenų apyvarta, prekyba žmonėmis, nelegalia migracija, valstybės sienos pažeidimais, kontrabanda ir kitais nusikalstamais verslais, taip pat tarptautiniu terorizmu.

Apibendrinta informacija bus panaudojama žinyboms planuojant ir vykdant operatyvinę veiklą, ikiteisminį tyrimą ir prevencines priemones.

Sprendimas įkurti Informacijos analizės centrą buvo priimtas Policijos departamente surengtame minėtų institucijų vadovų pasitarime, specialistams susipažinus su kai kurių Europos Sąjungos valstybių teisėsaugos struktūrų bendradarbiavimo praktika.

Tokiu koordinacinio centro įkūrimu taip pat siekiama tobulinti savitarpio pagalbą ir veiksmų koordinavimą pagal trišalį 2002 metų gegužės 20 dieną Muitinės departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Policijos departamento pasirašytą susitarimą dėl bendradarbiavimo.

Tikimasi, kad šio centro įkūrimas bus naujas žingsnis stiprinant tarpžinybinį bendradarbiavimą tarp Lietuvos teisėsaugos institucijų kovojant su nusikalstamumu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.