aA
Už savo vaiko nužudymą Ukmergės gyventoja Dalia Ališauskaitė kalės 14 metų, o jos bendrapavardis sugyventinis Povilas Ališauskas - 18 metų. Tokią bausmę už šešiamečio sūnaus nužudymą sugyventiniams ketvirtadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Nuosprendis buvo skelbiamas Ukmergės rajono apylinkės teismo patalpose.
Teismas, teisingumas, svarstyklės, nuosprendis
© Corbis/Scanpix
Berniukas buvo nužudytas pernai vasarą, o jo kūną teisėsaugininkai atkasė tik po kelių mėnesių, kai berniuko motina atsitiktinai įkliuvo dėl prekybos neleistinoje vietoje ir pareigūnams papasakojo, kas nutiko sūnui.

Bylos duomenimis, motinos ir jos sugyventinio mirtinai sumušto berniuko kūnas kelis mėnesius išgulėjo užkastas duobėje Ukmergėje, šalia Antakalnio ir Laukų gatvių sankryžos esančio namo kieme.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad berniukas mirė dėl daugybinių šonkaulių lūžių.

Sugyventiniai pareigūnams pasakojo, kad pernai liepą namuose mokė šešiametį rašyti raides.

Berniukas rengėsi eiti į pirmąją klasę. Kadangi vaikui mokytis sekėsi sunkiai, "mokytojai" supyko ir jį stipriai sumušė. Po to vaikui dar kliuvo, kai jis naktį bandė atsiriekti duonos.

Mirtinai sumušto berniuko niekas nepasigedo.

Už mažametės sumušimą sugyventiniai buvo nuteisti laisvės atėmimu šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Tada jie buvo teisiami pirmą kartą.

Dabar nuteisdamas juos už nužudymą, Vilniaus apygardos teismas pridėjo už mažametės sumušimą sugyventiniams skirtą bausmę. Iš viso P.Ališauskas pataisos namuose turės praleisti 18 metų ir 6 mėnesius, o D.Ališauskaitė - 14 metų ir 6 mėnesius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.