aA
Vakarų Krante ketvirtadienį Izraelio kariai šovė į 13-metį žaisliniu šautuvu ginkluotą palestinietį ir jį sunkiai sužeidė. Kaip pranešė Izraelio kariuomenė, kariai palaikė paauglį ginkluotu kovotoju. Izraelio kariai Vakarų Krante surengė reidą prieš palestiniečių kovotojus po smurto bangos protrūkio rajone, kuris kilo praėjus devyniems mėnesiams nuo paliaubų susitarimo.
Izraelio kareivis šaudo Vakarų krante
Izraelio kareivis šaudo Vakarų krante
© Reuters/Scanpix
Pasak Izraelio kariuomenės, keliose Dženino pabėgėlių stovyklos vietose palestiniečių kovotojai apšaudė karius.

"Kariai pastebėjo ginkluotą kovotoją, stovėjusį maždaug 130 metrų atstumu nuo jų, paleido šūvį ir pataikė", - sakoma kariuomenės pranešime.

"Palestinietį iš įvykio vietos išvežė Raudonojo Pusmėnulio darbuotojai. Kai Izraelio pajėgos apžiūrėjo vietą, kurioje stovėjo kovotojas, rado jo ginklą, kuris pasirodė esąs pagamintas iš plastmasės", - sakoma pranešime.

Pasak palestiniečių medikų, sunkiai sužeistas jaunuolis, kuriam kulka pataikė į galvą, buvo perkeltas į Izraelio ligoninę.

Palestiniečių pareigūnai sako, kad dažnai Izraelio pajėgų atliekami reidai prieš įtariamus kovotojus Vakarų Kranto miestuose ir gyvenvietėse atitolina Artimųjų Rytų taikos proceso atnaujinimo galimybę.

Prieš išvykdami iš Dženino pabėgėlių stovyklos kariai suėmė tris policininkus, informavo palestiniečių saugumo šaltinis. Vėliau Izraelio kariuomenė pranešė, kad visi trys vyrai buvo paleisti.

Nuo praėjusios savaitės, kai per mirtininko išpuolį Izraelyje žuvo penki žmonės, Izraelio kariai per reidus nukovė 16 palestiniečių, dauguma jų buvo kovotojai. Trečiadienį Vakarų Krante ginkluotas kovotojas nušovė Izraelio kareivį.

Izraelis reikalauja, kad Palestinos savivalda nuginkluotų kovotojus. Tačiau palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas baiminasi, kad kovotojų priverstinis nuginklavimas gali priversti iki pilietinio karo, todėl yra linkęs su jais derėtis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.