aA
"Jūs suimtas!" - šiuos žodžius stropiausias Didžiosios Britanijos policininkas šiais metais ištarė jau 309 kartus. Tai yra šalies rekordas. Iki šiol vienam pareigūnui šalyje per metus buvo pavykę sučiupti 305 prasižengėlius.
šauti, šautuvas, ginklas, gaidukas
© Corbis
48 metų Diederikas Coetzee, kuris kasdien patruliuoja Notingamšyro grafystėje, Vidurio Anglijoje, nori už grotų pasodinti dar daugiau nusikaltėlių. Anot laikraščio "The Times", jo užsibrėžtas tikslas yra 380-400 areštų per metus. D.Coetzee patruliuoja gatvėmis mindamas kalnų dviratį ir apsiginklavęs tik pipirinėmis dujomis bei gumine lazda.

Nuo to laiko, kai D.Coetzee prieš aštuonerius metus pasirodė Notingamšyre, daugelis grafystės regionų tapo gerokai saugesni. Policininkas prisipažino iš karto areštuojantis visus prasižengėlius, ar tai būtų eismo taisykles pažeidę asmenys, ar vagys, ar narkotikų platintojai.

"Žmonės jaučiasi saugesni, kai mato mane patruliuojantį. Tačiau kai kurie mano, jog esu šiek tiek kvanktelėjęs", - sakė policininkas. Imat šalies vidurkį, vienas britų policininkas per metus sulaiko tik apie 9 žmones.

Prieš tai D.Coetzee dirbo Johanesburge, Pietų Afrikoje. Anot jo, darbas Britanijoje, palyginus su Johanesburgu, yra "rojus". Ten jis turėjęs vilkėti neperšaunamą liemenę, nešiotis didelio kalibro ginklą bei kitokių šaunamųjų ginklų. "Beveik kasdien į mane šaudavo automobilių vagys ar įsilaužėliai", - pasakojo policininkas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.