aA
Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LIJOT) jaunimo vardu prašo valdžios verslą kuriančius jaunus žmones atleisti nuo mokesčių. Premjeras Algirdas Brazauskas teigia, kad valstybėje neatsiras stebukladario, kuris visus išlaikytų neimdamas mokesčių.
mokslas, studijos, egzaminas, jaunimas, moksleiviai, mokykla
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
„Čia nėra utopija, čia vienas iš diskutuojamų pasiūlymų. Jauniems verslininkams nemokėti mokesčių reiškia, kad jaunas žmogus įsteigia savo verslą ir iki tam tikros apyvartos – dėl sumos galime diskutuoti ir ginčytis – ta įmonė nemoka mokesčių arba atleidžiama nuo pridėtinės vertės, pelno mokesčių", - ketvirtadienį prasidėjus pirmajai Nacionalinei jaunimo konferencijai viziją nusakė LIJOT prezidentas Miroslavas Monkevičius.

Pasak M.Monkevičiaus, atleidžiami nuo mokesčių verslu galėtų užsiimti jauni žmonės iki 29, o jaunieji ūkininkai - iki 35 metų.

Jo teigimu, tik 3 proc. visų Lietuvos jaunų žmonių turi savo verslą. Kiti verslo nekuria, nes esą mano, jog įstatyminė bazė ir sąlygos nėra palankios.

Atleidus nuo mokesčių, anot M.Monkevičiaus, jaunų žmonių sukurtos įmonės prabėgus tam tikram laikui sumokės daugiau mokesčių į valstybės biudžetą, negu būtų galima surinkti apmokestinus nuo verslo įkūrimo pradžios.

„Ko nebūtų? Mokesčių? O iš ko gyvens valstybė, a?" - į šį jaunuolių prašymą reagavo konferencijoje apsilankęs premjeras A.Brazauskas.

Jis mostelėjo ranka į Vilniaus universiteto pastatą: „Kaip jums atrodo, iš ko mes finansuotume šitą garbingą universitetą, jeigu niekas nemokėtų mokesčių? Pagalvokite, koks stebukladarys atsirastų valstybėje, neimtų mokesčių ir visus išlaikytų? Atsakymo nėra".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.