aA
Dejavimas dėl blogo oro ar sulūžusio kopijuoklio vienoje Vokietijos firmų prilygsta pažeidimui, dėl kurio galima atleisti iš tarnybos, nes šioje firmoje uždrausta verkšlenti. Leipcige veikiančios informacinių technologijų bendrovės “Nutzwerk Ltd.” tarnautojai turėjo savo darbo sutartyje pasirašyti, jog sutinka visuomet būti geros nuotaikos.
Moteris, pozityvus mąstymas, gera nuotaika
Moteris, pozityvus mąstymas, gera nuotaika
© Corbis/Scanpix
Anot firmos valdytojo Thomo Kuwatscho, išlipusiam iš lovos ne ta koja vertėtų likti namie ir atsikratyti irzlumo, o ne eiti į tarnybą. Tačiau asmenims, kurie per ilgai užtrunka kovodami su bloga nuotaika, gresia atleidimas iš tarnybos.

“Nutarėme uždrausti dejavimą ir verkšlenimą darbe, kai viena tarnautojų atsisakė pritarti bendrovės filosofijai visuomet šypsotis, - sakė T.Kuwatschas. – Ji taip įkyrėdavo savo nuolatiniais dejavimais, kad net bendradarbiai ėmė ja skųstis”.

“Kai ši sąlyga buvo įrašyta darbo sutartyje, mūsų tarnautojai priėmė tai teigiamai. Gera nuotaika kelia darbingumą, todėl visi čia smagiai dirba ir yra laimingi”, - tęsė valdytojas.

Firmoje ketverius metus dirbanti Kathleen Sochor pritarė tokiai nuomonei. “Labai gerai, kad uždrausta dejuoti. Jei kuris nors vienas ima verkšlenti, tuomet ir kitiems pasidaro negera, nuotaika gali būti sugadinta net visai dienai, nors ji galėjo būti puiki”, - sakė ji.

“Apskritai darbdaviai ir darbininkai gali sutartimi užtvirtinti bet ką, kas gerina darbo atmosferą, įskaitant ir draudimą verkšlenti”, - sakė teisininkė Marion von Sahr. “Tačiau vargu ar surūgimas yra pakankama priežastis atleisti iš tarnybos”, - pridūrė ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.