aA
Nuo kitų metų Registrų centre bus įdiegta nauja elektroninė įmonių finansinės atskaitomybės duomenų teikimo sistema. Pareigūnai žada, kad tuomet įmonėms nebereikės papildomai jų teikti mokesčių inspekcijai bei kitoms institucijoms.
Skaičiai, verslas
Skaičiai, verslas
© Corbis/Scanpix
Verslininkai yra ne kartą skundęsi, jog tuos pačius finansinius duomenis turi pateikti įvairioms institucijoms - Mokesčių inspekcijai, "Sodrai", Registrų centrui, Statistikos departamentui, o tai apsunkina darbą, atima daug laiko.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Informacinių technologijų departamento Duomenų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Katilius sako, kad verslininkų priekaištai - visiškai suprantami.

"Lietuvos žinioms" pareigūnas teigė, kad kai tik Registrų centras įdiegs naują sistemą ir prisiims atsakomybę surinkti tikslius duomenis, bus priimtos attinkamų įstatymų pataisos ir iš įmonių nebebus reikalaujama papildomai teikti finansinės atskaitomybės dokumentų mokesčių inspekcijai. "Mes už tai, kad būtų vengiama bereikalingų procedūrų", - sakė VMI pareigūnas.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"